Buchetul miresei, un vis parfumat

Iubirea este atunci când sufletul începe să cânte și florile vieții tale înfloresc singure.

Buchetul este un accesoriu foarte important al miresei, este în centrul atenției, îți va completa ținuta și va fi admirat de toți invitații. Având în vedere că îl vei purta toată ziua, este foarte important să ți se potrivească, să fie ușor de ținut, dar să fie și rezistent.

Cel mai bine ar fi să-ți alegi buchetul după ce ai stabilit restul detaliilor, cum ar fi tematica nunții, culorile, rochia de mireasă și eventual rochiile domnișoarelor de onoare.

Iți vei aminti toată viața de buchetul tău, așa că iți recomandăm să îl alegi în funcție de simbolistica florilor, de sezon și de cromatică.

Bugetul

Bugetul este și el un criteriu important în alegerea buchetului. Cum organizarea unei nunți presupune multe cheltuieli, multe mirese încercă să găsească o soluție ieftină și de efect. În loc să optezi pentru ceva doar în funcție de preț, alege ceva de sezon, sigur ai flori preferate indiferent de anotimp.

Flori rezistente, fără apă

Este important ca florile să nu se ofilească repede, așa că alege cu atenție, nimeni nu își dorește să plimbe un buchet superb, dar ofilit în timpul verii. Dintre cele mai rezistente flori amintim: trandafirii, orhideea, crinii și crizantemele.

Trandafirii sunt preferații mireselor, vin în multe culori și varietăți, sunt simbolul dragostei și al pasiunii. Se pot combina ușor cu bujorii, daliile, floarea miresei (gypsophila) etc.

Orhideea este considerată simbolul iubirii și pasiunii, există în culori mai speciale cum ar fi albastru și sunt extrem de rezistente. Se pot asocia ușor cu bujorii, hortensiile și freziile.

Crinii simbolizează puritatea și maternitatea, au un miros plăcut și sunt foarte rezistenți, se pot asocia cu succes în buchete cu trandafirii, gypsophila și crizanteme.

Crizantemele simbolizează bucuria și dorința, iar avantajul lor este varietatea mare de culori și disponibilitatea în tot timpul anului, deși sunt flori de toamna.

Florile de sezon

Așa cum spuneam mai sus, poți opta mai ușor pentru flori de sezon, atunci când iți alegi buchetul. Principalul atu fiind disponibilitatea florilor, calitatea lor superioară și poți fi originală și inventivă.

Pentru o Nuntă de primăvară se recomandă buchete deschise la culoare și culori pastelate, deci albe, roz pal, albastru foarte deschis, vernil. Poți alege lăcrămioarele sau mărgăritarul, lalele, bujorul, gerbera, frezia, liliacul, narcisele etc.

Pentru o Nuntă de vară poți alege bugete în culori puternice, îndrăznețe, este sezonul cu cele mai multe flori. Te poți lăsa dusă de val și poți face alegeri îndrăznețe, precum floarea soarelui, hortensii, margarete, lavandă, plante suculente.

Pentru o Nuntă de toamnă, se va alege un buchet de culoare romantică, spre culori portocalii, se pot folosi frunze galbene, roșii. In toamnă, florile populare sunt: crizantemele, gladiolele, daliile și trandafirii, la care putem adăuga frunze, crenguțe sau fructe decorative (precum Hypericum, Pyracantha)

Pentru o Nuntă de Iarnă, deși este un sezon mai sărac în flori, putem găsi flori interesante, care vor face un buchet perfect: cale, crini, orhidee, camelii, hortensii, toate asortate cu plante cu frunze argintii și de ce nu inserturi de perle.

Mărimea și forma

Buchetul va fi ales în funcție de rochia de mireasă, vom încerca să nu ascundă elemente importante din rochie. Nu uita, ca mireasă ești admirată în întregime, așa că nu te ascunde după un buchet impozant.

Buchetul clasic este cel mai utilizat de către mirese, acesta este un buchet mic, florile așezate nestructurat și legate cu o panglică, cozile florilor sunt tăiate scurt.

Buchet concentric – Biedermeier este un buchet rotund, cu florile așezate rotund , ținându-se cont de mărimea și culoarea florilor.

Buchetul sferă este un buchet perfect rotund, care este agățat de o panglică și se poartă la încheietura mâinii.

Buchetul cascadă este unul din cele mai clasice și cel mai elegant buchet de mireasă, el are o formă curgătoare, mai bogat în partea de sus și mai îngust în partea de jos.

Acestea sunt cele mai cunoscute, însă multitudinea de forme existente, te va ajuta cu siguranță să găsești ceva potrivit pentru tine. AICI găsești mai multe forme și mai multe poze.

Cromatica buchetului

Ce culoare de buchet să alegi? Iată câteva detalii despre simbolistica culorilor.

Albul – Este culoarea căsătoriei prin excelență, reprezintă puritatea.

Pentru o nuntă clasică, un buchet de trandafiri albi sunt perfecți, ei reprezentând un simbol al virtuții și castității.

Puteți să asociați buchetului alb diverse plante, cum ar fi ferigi, frunze și alte nuanțe de verde, care vor aduce prospețime și eleganta.

Rozul – o culoare feminină, veselă, sinonimă cu tandrețea și delicatețea, perfectă pentru miresele boemele și romantice. Ca și flori, puteți alege trandafirul, camelia, bujorul sau lalea, în funcție de sezon.

Roșul – Este culoarea pasiunii, adesea asociată cu trandafiri într-un mic buchet rotund. Pentru un buchet mai mare, puteți asocia florile roșii cu flori albe, plante verzi, care vor armoniza ansamblul cromatic.

Violet – Culoarea înțelepciunii și a umilinței, va fi de efect pentru un buchet de flori “sălbatice” asociat cu alb și verde. Unele idei de flori mov: anemone, frezii, iris, hortensie, lavanda si violete.

Mai multe despre semnificația florilor în buchetele de mireasă, găsești în articolul nostru pe această temă Buchetul miresei – simbolistica florilor

Top
%d blogeri au apreciat: