Buchetul miresei – simbolistica florilor

Buchetul este unul dintre cele mai importante accesorii al miresei, de aceea este trebuie ca ales cu grijă.

Iți vei aminti toată viata de buchetul tău, asa că iți recomandăm ca să îl alegi în funcție de simbolistica florilor, de sezon și de cromatică.

Simbolistica este o arta și necesită multa îndemânare pentru a reuși un buchet plin de semnificație. Iată mai jos câteva secrete din limbajul florilor.

Dalia simbolizează angajamentul și legătura veșnică dintre două persoane. Folosite pentru a exprima sentimente intime, ele reprezintă eleganță și demnitate. Dalia este, de asemenea, simbolul fidelității și dorinței de a face pe cei dragi fericiți. Poate fi asociata cu: bujorul, trandafirul, orhideea, eucaliptul.

Frezia simbolizează atașamentul și dragostea adevărată, este mesagerul unei invitații iubitoare și sincere. Având un miros delicat, freziile albe sunt simbolul încrederii reciproce dintre miri. Se poate asorta cu ușurința în buchete cu orice floare.

Gerbera simbolizează inocența, puritatea și frumusețea. Datorită culorilor ei vii este un simbol al bunei dispoziții. Gerbera roșie simbolizează pasiune și împlinirea iubirii, pe când cea galbena înseamnă căldură și prietenie, iar cea alba sugerează adevăr, puritate, inocență. In buchetul miresei se poate asocia cu gypsophila (floarea miresei), bujorul, trandafirul.

Gypsophila, numita și floarea miresei, simbolizează fericirea, este perfecta pentru a decora buchetele, aduce luminozitate datorita culorii sale albe și florilor sale mici. Este o floare foarte cunoscuta și folosită în aranjamentele florale. Se poate asocia cu ușurință la orice tip de floare și de ce nu,singură într-un buchet perfect rotund.

Hortensia simbolizează iubirea și atașamentul fata de persoana iubita. Eleganta acestei flori și culorile elegante, o fac o candidata minunată pentru un buchet de mireasă. Poate fi asociată în buchete cu trandafiri, bujori, orhidee, sângele voinicului (măzăriche parfumată)

Crinul simbolizează puritatea, tandrețea și maternitatea. La egipteni, crinul avea un caracter sacru și era considerat nobil, iar grecii, il asociau cu zeița Hera ,simbol al maternității și fertilității. Se asociază foarte bine în buchet cu trandafirul și hortensia.

Cala înseamnă măreție și frumusețe, iar mesajul ei este: “asculta-ți inima”.  Este a doua floare ca și utilizare la o nunta, după trandafir, sunt slab parfumate și cu o forma extrem de elegantă. In general se preferă buchete de cale simple, fără alte flori asociate, pentru a păstra eleganta vizuală.

Bujorii simbolizează compasiunea, sunt cunoscute ca flori de bogăție și onoare. Ei reprezintă norocul, sinceritatea, timiditatea, prosperitatea, căsnicia fericită și sănătatea bună. Ii putem asocia cu trandafirul și dalia, însa sunt foarte frumoși și într-un buchet singuri și monocrom.

Liliacul simbolizează tinerețea, nevinovăția și încrederea. Liliacul violet având un puternic mesaj „dragostea mea este a ta”. Este o floare de primavara si poate fi pus in contrast cu flori albe sau deschise la culoare.

Crizantemele simbolizează bogăție, abundenta, nu au un miros specific și sunt disponibile în mai multe varietăți, mărimi și culori, ceea ce le face foarte des întâlnite în buchetul miresei.

Lalelele reprezinta în simbolistica florilor iubire, pasiune, dar și gingășie. Aceste flori, sunt disponibile într-o varietate larga de culori și mărimi, deci poate fi o alegere buna pentru un buchet de primăvară. Însă atenție, sunt flori fragile, trebuie să ai grijă de un astfel de buchet.

Orhideea simbolizează iubirea, frumusețea și rafinament. În Grecia antica, orhideea era considerata un simbol al fertilității, iar mai târziu, în epoca victoriana este asociata luxului și bogăției.  Fiind disponibila într-o multitudine de culori și datorita formei ei exotice, se asortează cu ușurință într-un buchet de trandafiri, hortensii, bujori sau frezii.

Trandafirul este un simbol al dragostei si pasiunii. Varietatea mare de culori înseamnă că fiecare trandafir are o poveste unică de spus. Alb: inocență și seninătate, Galben: bucurie și prietenie. Roz puternic: apreciere, admirație. Roz deschis: har, eleganță. Portocaliu: entuziasm, dorință Violet: dragoste la prima vedere.

In funcție de soiul de trandafiri, aceștia sunt mai mult sau mai puțin parfumați, iar împreună cu  calele, trandafirii sunt printre cele mai populare flori de nunta.

Fiecare floare are o poveste, care abia așteaptă sa fie spusă, iar noi am încercat sa îți oferim esențialul pentru a te ajuta în alegerea ta. Acum că știi atâtea, alegerea nu va fi una ușoară.

Top
%d blogeri au apreciat: