Planul meselor, o problema sau un joc?

Sunteți în sfârșit gata pentru marea zi, ținutele sunt pregătite, ați găsit un loc magic pentru petrecere, decorațiile sunt deja prevăzute, vă rămâne să fiți calmi și relaxați.

Mai este însă o etapă la care probabil nu v-ați așteptat să vă creeze atâtea bătăi de cap, etapa așezării invitaților la mese. Este una din cele mai temute etape ale unei nunți, deși ar trebui să fie o simplă formalitate, în realitate, jocul se complică puțin când începem planificarea.

Vă vom da câteva sfaturi de urmat în diverse situații, în caz că sunteți în pană de idei.

Prea multe persoane la Masa Mirilor

În general la masa mirilor nu ar trebui să fie prea multe persoane, însă se întâmplă câteodată să aveți mai multe perechi de nași, ori veți dori să vă așezați și părinții alături de voi.

Nimic nu vă împiedică să aveți o masă mare, lungă și să puneți pe toți cei dragi, însă pe de altă parte, masa este doar pentru o perioadă scurtă în timpul acestei zile importante. O să aveți timp să petreceți câteva minute cu persoanele dragi, privilegiați în această zi, persoanele care au fost implicate în eveniment, ei se vor bucura să vă vadă mulțumiți.

Numărul de locuri la masă nu vă convine

Să zicem că ați prevăzut să faceți mese de câte 8 persoane, dar când ați început să faceți planurile, vă dați seama că acest număr nu este ok și nu puteți face mese bine echilibrate cu acest număr. Dacă apreciați simetria, nimic nu vă împiedică să trișați un pic și să scoateți sau să puneți câte un loc în plus.

Mai bine să aveți o masă de 7 persoane, decât să aveți o a opta persoană care se întreabă ce caută la masa respectivă. Fiți flexibili, vă puteți răzgândi oricând și puteți mișca oricând invitații prin sală, până în ultimul moment, până totul va fi perfect.

Persoanele care nu se cunosc

Ați întors pe toate părțile planul de mese și se poate întâmpla ca cineva să fie așezat la masă cu persoane pe care nu le cunoaște. Se poate să avem invitați care se învârt în cercuri diferite și să nu se cunoască neapărat intre ei. Decât să vă stresați și să petreceți mult timp încercând să așezați alături pe toți care se cunosc, puteți încerca să așezați la masă necunoscuți cu afinități asemănătoare. Puteți împarți invitații în funcție de vârstă și apoi reuniți persoanele în funcție de locul unde trăiesc, pasiuni, mod de viață etc…

Atunci când anume invitați nu se înțeleg

Se întâmplă ca intre anumiți membrii ai familiei sau amici să existe tensiuni și totuși vă doriți ca ei să fie prezenți. Chiar dacă vă doriți ca evenimentul să fie unul perfect, trebuie să vă gândiți că ziua nunții dvs nu este o ocazie bună pentru a încerca să îi împăcați.

Nu forțați nota punându-i la aceeași masă, mai bine îi plasați la mese diferite, îndeajuns de depărtate pentru a permite fiecăruia să profite din plin de acest eveniment.

Părinții divorțați

Părinții dumneavoastră sau ai partenerului sunt divorțați și nu se înțeleg bine? Nu vă panicați! Ați putea să profitați de moment ca să vă apropiați părinții de părinții partenerului, faceți doua mese, una cu tații și una cu mamele. Această soluție va permite fiecăruia să se simtă bine și vă va permite să amestecați familiile pentru a se cunoaște mai bine.

Invitații care se dezista în ultimul moment

Totul este gata, planul meselor este terminat, totul este perfect și fix acum, unul din apropiați vă anunță că nu va putea asista. Dacă este vorba de una sau două persoane, nu are sens să schimbați totul numai pentru că veți avea o masă mai mica. Însă dacă aveți mai multe anulări, puneți la o singură masă restul invitaților rămași în urma anulărilor, așa nu veți schimba tot planul.

Soluția cea mai simplă: bufetul

Dacă totuși nu reușiți să găsiți soluții pentru anumite probleme sau în familie sau grupul de prieteni sunt prea multe conflicte, o buna idee este să scurtați timpul de stat la masă, prezentând totul sub formă de cocktail și bufet de deserturi.

Prezentând sub această formă toată mâncarea servită, invitații vor sta la masă numai pentru felul principal, deci se vor putea așeza unde doresc și vor sta cu cine au afinități.

Nu uitați să începeți evenimentul cu un discurs în care să mulțumiți tuturor pentru prezență și pentru implicarea fiecăruia în organizarea evenimentului, astfel invitații se vor simți importanți și vor înțelege că apreciați efortul făcut pentru a vă fi alături în această zi specială.

Petrecere frumoasă!

Top
%d blogeri au apreciat: