Servire la masa sau bufet?

Tipul de meniu și servirea mâncării în cadrul nunții poate determina organizarea ei, fie că optați pentru o servire clasică, la masă, fie ca doriți un bufet, ambele posibilități sunt interesante.

Servirea la masă

Avantaje: Toți invitații au un loc prestabilit, care li se va comunica la intrarea în sală, deci spațiul de mese va fi mult mai organizat, timpul petrecut pentru un fel de mâncare fiind contorizat.

Atenția invitaților va fi mai ușor de captat, când ei sunt așezați, deci veți fi auzit când aveți de făcut discursul de început. La fel, animația din timpul mesei, va fi ușor de urmărit pentru toți invitații.

Cantitatea de mâncare este adaptată, farfuriile fiind copioase și urmând șirul firesc al mesei, contrar unui bufet, unde invitații au tendința să încerce din majoritatea mâncării propuse, dar nu se vor satura cu adevărat.

Dezavantaje: Timpul de stat la masă poate deveni lung și invitații se pot plictisi, de aceea este bine sa ritmați așteptarea între felurile de mâncare.

Servirea la masa este mai scumpa decât un bufet, iar dacă doriți ca participanții să fie impresionați de calitatea mâncării, va trebui să stabiliți un buget important.

Bufet

Avantaje: Principalul avantaj este că necesită mai puțini angajați, deci prețul va fi mai mic, decât în cazul servirii la masă. Este un aspect de luat în seamă în cazul în care aveți multi nuntași.

Invitații nu vor avea un loc desemnat la masă, ceea ce înseamna că ei se vor mișca, vor discuta și interacționa cu alte persoane. Acest lucru este foarte plăcut și poate juca în favoarea vostră, când vine vorba de ambianță. De asemenea, fiecare poate mânca în ritmul lui, fără să țină cont de ordinea prevazută în avans.

În cazul unui bufet, invitații aleg exact ce își doresc să mănânce, în asa fel, nu veți avea riscul ca unul din ei, să nu ii placă meniul pregătit și să fie dezamăgit.

Dezavantaje: În cazul unui bufet, lumea se mișca, astfel riscați, în funcție de afinități să aveți mese la care vor sta mai mulți decât ați prevăzut, iar altele vor fi goale. Acest lucru poate fi evitat, totuși, dacă desemnați de la început locurile la masă.

Un alt dezavantaj este aglomerația din fața mesei de bufet, la început lumea va fi grupată și curioasă să descopere ce bunătăți ați pregătit. Ca să evitați această situație, amenajați o masă lunga, repetați mâncarea, mai bine puneți în dublu, ori aveți pe cineva care supraveghează ce este pe cale să se termine.

În aceeași măsură, unele alimente pot fi mâncate rapid, iar altele vă vor rămâne, deci va trebui să aveți cantități mai mari și variate.

Dacă ezitați între un bufet cald sau rece, trebuie sa știți ca un bufet rece costa mai puțin, dar invitații pot pierde interesul rapid. Puteți însa propune pentru un mix, întâi un mini-bufet rece și apoi la felul principal, un bufet cald.

Top