Luna de miere

You will forever be my always

După ce ați terminat de organizat nunta este timpul pentru planificarea lunii de miere. Aceasta trebuie să fie cea mai frumoasă călătorie din viața voastră. Nu uitați că luna de miere se planifică din timp, înainte de nuntă, pentru că timpul este scurt între eveniment și plecarea în vacanța de vis. Este nevoie de mult timp să căutați destinația de vis care să vă placă amândurora și să găsiți oferte bune în funcție de bugetul alocat. Unii hotelieri au oferte speciale pentru tinerii căsătoriți în toate perioadele anului. De asemenea trebuie să planificați împreună această călătorie magică, să vă bucurați de ea în aceeași măsură. Chiar dacă bugetul este unul restrâns sau dimpotrivă unul generos, oferte există pentru oricare dintre ele. Un alt lucru foarte important, nu planificați plecarea în luna de miere a doua zi după nuntă. Veți fi foarte obosiți și stresați după marele eveniment, riscând în primele 2-3 zile să nu vă bucurați de vacanță. Lăsați să treacă 4-5 zile în care vă destindeți și vă reîncărcați cu energie.

Câteva sfaturi pentru o lună de miere memorabilă:

  1. Stabiliți de la început bugetul maxim și numărul de zile pe care îl alocați pentru această călătorie romantică. Dacă bugetul este unul restrâns și aveți la dispoziție doar o săptămână, nu vă pregătiți să zburați 10 ore cu avionul pe o insulă îndepărtată, veți pierde 2 zile pe drum și automat 2 zile din cele 7 pregătite pentru vacanță. Alegeți o insulă europeană romantică unde cu siguranță veți găsi ceva să vă facă fericiți pe amândoi. Dacă bugetul este unul mare și vă permiteți un concediu de 3 săptămâni sau chiar o lună, lumea e mare și oferta este fantastică oriunde.
  2. Folosiți o agenție de turism. În general agențiile de turism au pachete dedicate tinerilor căsătoriți pentru luna de miere. Veți reduce timpul de căutare pentru orașe, hoteluri, avioane, modalități de transport sau alte activități adiționale. Ei au experiența organizării unei călătorii, în cazul în care voi nu sunteți foarte experimentați. 
  3. Alegeți cu grijă perioada în care veți pleca. În funcție de orice loc ați alege pentru călătorie aveți de ales între extrasezon și perioada de vârf. În extrasezon prețurile sunt mult mai mici, dar riscați să aveți o vreme nu tocmai prietenoasă dacă alegeți o vacanță la plajă. În perioada de vârf cu siguranță vremea va fi perfectă, în schimb costul vacanței va crește considerabil. Depinde foarte mult de destinația aleasă: la munte, la mare, la ocean, în capitale, la țară.
  4. Fonduri de rezervă. În afară de bugetul stabilit pentru vacanță, alocați și un buget de rezervă pentru urgențe. De exemplu dacă sunteți pe o insula departe de continent și transferul se face cu feribotul puteți să aveți neplăceri în cazul unei defecțiuni, lucru care vă obligă să mai rămâneți câteva zile în plus. Acest lucru înseamnă cazare și mâncare extra. Sau un accident nefericit în care spitalizarea vă împiedică să să întoarceți acasă la data stabilită. 
  5. Hotărâți de acasă ce v-ar plăcea să faceți în luna de miere. Dacă unul vrea să se trezească în fiecare dimineață la 6 să alerge pe plajă, iar celălalt să lenevească până la 9, riscați să nu vă bucurați de vacanță. Dacă veți găsi activități comune, timpul petrecut împreună va fi la superlativ. 
  6. Nu vă aglomerați zilele bifând zeci de obiective turistice. Luna de miere este despre iubire, liniște, timp în doi departe de ochii curioșilor. În următoarea vacanță puteți să faceți maratonul vizitelor la muzeu sau să tociți tălpile pantofilor de la un obiectiv turistic la altul.
  7. Surprindeți-vă unul pe celălalt pe toată perioada călătoriei. Timpul este scurt și dacă aveți o săptămâna și dacă aveți o luna pentru luna de miere. La finalul acestei vacanțe vă veți întoarce acasă cu o mulțime de amintiri care vă vor condimenta dulce toată viața.
  8. Aparatul foto sau camera video indispensabile în luna de miere. Cu toate că și telefoanele performante pe care le dețineți toți fac fotografii frumoase sau filme bune calitativ, un aparat foto oferă un plus calității momentelor pe care  vă decideți să le captați și să le descoperiți cu drag toată viața. 
  9. Momente magice vor fi multe atâta vreme cât vă concentrați atenția doar asupra voastră. Această vacanță este doar despre voi și despre iubirea voastră. Este începutul călătoriilor voastre viitoare ca familie. Aici se creează magia. 

Top
%d blogeri au apreciat: